Держаудитори перевірять Національний аерокосмічний університет (ХАІ)

Північно-східний офіс Держаудитслужби розпочав проведення ревізії фінансово-господарської діяльності в Національному аерокосмічному університеті ім. М.Є. Жуковського "Харківський авіаційний інститут" та у відокремленому підрозділі «Студентське містечко». Державний вищий навчальний заклад IV рівня акредитації, підпорядкований Міністерству освіти і науки України. Заклад готує спеціалістів за 38 спеціальностями, а кількість студентів перевищує 6800 чоловік.

Контролем аудиторів планується охопити фінансово-господарську діяльність, за період з вересня 2017 по травень 2021 року.

Планується дослідити питання використання і збереження державних фінансових ресурсів, необоротних та інших активів, стан і достовірність бухгалтерського обліку, фінансової і бюджетної звітності, перевірятимуться видатки установи та дотримання законодавства про закупівлі.

Також, планується дослідити дотримання законодавства при здійсненні освітньої діяльності, в тому числі щодо виконання доведених до вищого навчального закладу обсягів державного замовлення та виконання зобов’язань за контрактами з підготовки фахівців, цільове використання довгострокових пільгових кредитів, наданих державою на здобуття освіти.

Держаудитори звертаються з проханням, випадку коли Вам відомі факти фінансових порушень, а також інші конкретні факти, котрі свідчать про порушення фінансового законодавства, контроль за дотриманням якого належить до компетенції органів державного фінансового контролю, проінформувати Північно-східний офіс Держаудитслужби за гарячою лінією - (057) 725-86-24, або надіслати інформацію на електронну адресу: 202000@dasu.gov.ua.

Поделиться: