Держаудитори розповіли про стан фінконтролю на Харківщині


За результатами ревізій та аудитів проведених держаудиторами впродовж 8 місяців, виявлено фінансових порушень, збитків та неефективні витрати бюджетних коштів на 831 млн гривень. По виявленим фактам правоохоронцями вже проводяться 23 досудових розслідування.

Фахівцями Північно-східного офісу Держаудитслужби протягом січня-серпня 2021 року за результатами проведених 39 ревізій виявлено фінансових порушень на загальну суму 831 млн гривень. Зусиллями аудиторів, забезпечено усунення фінансових порушень та відшкодування збитків на загальну суму 372 млн гривень.

За підсумками проведених 4 державних фінансових аудитів, об’єктами контролю враховано 38 рекомендацій, завдяки впровадженню 20 з них, досягнуто економічного ефект на суму понад 1,3 млрд гривень.

На розгляд правоохоронним органам передано 35 матеріалів заходів державного фінансового контролю, за результатами розгляду яких, розпочато 3 досудових розслідування та 20 матеріалів ревізій долучено до вже відкритих кримінальних проваджень.

За результатами проведених досудових розслідувань, правоохоронними органами вручене 9 письмових повідомлень про підозру у вчиненні кримінального правопорушення.

Також, за вчинені порушення держаудитори оштрафували 93 посадові особи, за поданням Офісу, 8 осіб притягнуто до дисциплінарної та матеріальної відповідальності.

До об’єктів, на яких виявлені порушення бюджетного законодавства, у 40 випадках застосовано фінансові санкції.

Також, за рекомендаціями Офісу, органами місцевої влади, керівниками об’єктів контролю та їх вищими органами, прийнято 12 управлінських рішень щодо поліпшення фінансово-господарської діяльності та фінансової дисципліни об’єктів контролю.

Перед органами прокуратури та об'єктами контролю, Офісом, ініційовано подання 5 позовів, з метою повного усунення встановлених ревізіями збитків.

Поделиться: